Patrick Van Lishout evangelist UiPath

Dit artikel delen:
UiPath

Patrick Van Lishout is aangetrokken door Uipath om de rol van evangelist en ambassadeur bij de Europese instellingen te spelen. Hij moet ook de digitale investeringen in Europese landen in kaart brengen.

Van Lishout is burgerlijk ingenieur (KULeuven) met veel ervaring in de it-sector. In 1988 ging hij aan de slag bij Unisys als consultant om in de zomer van 1991 naar ICI Europe te trekken. Vervolgens werkte hij acht jaar bij SAP België als alliances director. In 2002 koos hij voor Alti International als business development director. Enkele jaren later belandde hij bij Gartner waar hij gedurende tien jaar doorgroeide tot country sales director en client executive bij de Europese instellingen. Opvallend, in de winter van 2016 keerde hij terug naar SAP, deze keer als head of partner and channel management. Ruim twee jaar later was hij terug te vinden bij IDC als client executive. 

Bij Uipath krijgt de 58-jarige Patrick Van Lishout volgens eigen zeggen een unieke kans. Uipath is oorspronkelijk afkomstig uit Roemenië maar vestigde zich al snel in de VS. In april 2018 trok het naar de Nasdaq. Met een omzet in 2021 van omgerekend 536 miljoen euro (+81 procent) is het een grote speler in robotic process automation. Vorig jaar werden duizend nieuwe medewerkers aangetrokken. Vandaag telt het wereldwijd vierduizend personeelsleden, waarvan acht in Brussel. Het telt in ons land meer dan vijftig klanten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-05T11:57:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.