Agidens en HIMA gaan nauwer samenwerken

Dit artikel delen:

Agidens, de specialist voor engineering en procescontrolesystemen, en Hima, fabrikant van hard- en software waarop hoogkwalitatieve veiligheidssystemen worden gebouwd, gaan de samenwerking intensiveren. Al enkele jaren is Agidens een integrator van de Hima-veiligheidssystemen voor industriële bedrijven.

'Met deze overeenkomst erkent Hima dat Agidens een betrouwbare partner is om de Hima-veiligheidssystemen te integreren in industriële productiefaciliteiten. Aan de andere kant hebben wij Hima ervaren als een betrouwbare leverancier van de zogenaamde ‘non-integrated’ veiligheidssystemen. In bepaalde bedrijven is het van essentieel belang dat het veiligheidssysteem compleet gescheiden is van het algemene procescontrolesysteem. In zulke gevallen onderkennen we HIMA als dé specialist binnen dat domein. Deze samenwerking garandeert dat de klant kan rekenen op een uitstekende implementatie van high-end veiligheidssoftware en hardware, volgens de HIMA-standaarden, binnen het verwerkingsbedrijf", geeft Arnoud den Hoedt, directeur process automation bij Agidens, aan. 

Agidens, gevestigd in Zwijndrecht, telt ondertussen meer dan vijfhonderd medewerkers, is operationeel in zes landen en realiseerde vorig jaar een omzet van 65 miljoen euro. Ackermans & van Haaren is via Sofinim de hoofdaandeelhouder van het bedrijf. ​De wortels van Hima liggen in Duitsland. Het familiebedrijf houdt kantoor in Brühl, heeft vestigingen in vijftig landen en telt zo'n negenhonderd medewerkers. De jaaromzet van Hima lag in 2014 op 121 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-02T09:25:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.