Skyline wint prijs voor satelliet-software

Winnaar

Het West-Vlaams softwarebedrijf Skyline Communications, leverancier van netwerkbeheersoftware voor broadcast-, satelliet-, kabel- en telecomsystemen, kaapte vorige week met zijn DataMiner-software de ‘Teleport Technology of the Year’-prijs weg. Deze prijs werd uitgereikt door de World Teleport Association.

De prijs voor 'Teleport Technology of the Year' wordt elk jaar door de World Teleport Association uitgereikt aan een bedrijf waarvan de technologie van bijzonder belang is voor de teleportsector. Het in Izegem gevestigde Skyline Communications werd dit jaar uitgeroepen tot winnaar.

De World Teleport Associaton komt op voor de wereldwijde belangen van de satellietoperatoren en teleports. Teleports zijn satellietgrondstations met gigantische schotelantennes. Deze stations staan in verbinding met geostationaire satellieten die rond de aarde draait. Meer dan 250 dergelijke satellieten worden voornamelijk gebruikt voor allerlei vormen van communicatie, zoals radio- en tv-netwerken.

Skyline’s DataMiner-platform brengt verbinding tussen deze satellieten en teleportgrondstations en bewaakt deze. Satellietoperatoren kunnen hun hele wereldwijde netwerk centraal beheren, ongeacht welke toestellen en welke technologieën ze ook inzetten. Het platform wordt door ruim 650 bedrijven in ruim honderd verschillende landen gebruikt om netwerken te beheren.

Skyline Communications heeft kantoren in Izegem, Lissabon en Miami en plant dit jaar zeventig extra aanwervingen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-17T10:51:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.