Belgische bekroond tot Excel-koningin

Joke Vranken wint brons op WK, wel beste vrouw

Dit artikel delen:

Steven Stockman, coo Microsoft BeLux en Joke Vranken tijdens de Belgische Kampioenschappen van vorig jaar waarbij Vranken met de winst naar huis ging.

De 31-jarige Joke Vranken uit Gent is derde geworden tijdens de wereldwijde Excelkampioenschappen. Enkel de Canadees Ghazanfar Abidien en de Noor Prerit Ahuja waren de Belgische te slim af. Vranken werd vorig jaar al Belgisch kampioen en ook nu eindigde ze als beste vrouw in de finale In het dagelijks leven is ze data visualisation specialist bij marktonderzoeksbureau Ipsos Mori.

Haar favoriete functies in Excel zijn opzoekfuncties en Index/Match. Vooraf mikte de Belgische op een plaats in de top vijf. 

Nieuwe Excel-versies

‘Ik ben zeer verbaasd met deze podiumplaats’, vertelt ze. ‘De internationale finale was moeilijker dan hier in België, dus ben ik zeer blij dat ik als derde ben geëindigd. Het was een leuke ervaring om ons klein landje te vertegenwoordigen.’ De wedstrijd voor kenners van het spreadsheetprogramma van Microsoft had deelnemers uit veertien landen.

Ook Microsoft België is zeer trots op de prestatie van de Belgische deelneemster. ‘Microsoft steunt vrouwen die de wereld willen veranderen en impact hebben op de toekomst van technologie. We kijken dus enorm uit naar Joke’s aanbevelingen voor de toekomstige versies van Excel. Haar feedback als ervaringsdeskundige die dagelijks Excel gebruikt, zowel voor het werk als thuis, is voor ons een schat aan informatie.’

De finale bestond uit drie onderdelen: Gegevensaflossingskoers, Grafiekgymnastiek en Formuleworstelen. De Canadese winnaar krijgt, naast de eer zich Wereldkampioen Excel te noemen, ook een reis naar Seattle in de Verenigde Staten, waar hij bij Microsoft mee zal werken aan de nieuwste versie van Excel. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-10T09:39:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.