Centreon biedt MKB online-IT-monitoring

Dit artikel delen:
IT Operations Management

Centreon, de Franse leverancier van het gelijknamige opensourceplatform voor IT Operations Management (Itom), brengt een versie uit voor kleinere organisaties met een gering aantal systeembeheerders. Dit Centreon IMP (Instant Monitoring Platform) biedt de mogelijkheid de voor de bedrijfsvoering vitale it-voorzieningen te bewaken.

Centreon IMP (Instant Monitoring Platform) is afgeleid van Centreon 3.4, een omvangrijker opensource-monitoringplatform, dat door vierhonderd grote organisaties in Frankrijk en daarbuiten wordt toegepast. Met naar schatting tweehonderdduizend gebruikers per dag geldt het product als een standaard binnen de monitoringmarkt.

Centreon wil verder groeien op de Europese markt en ziet kansen liggen bij het midden- en kleinbedrijf. Bij kleinere organisaties is vaak noch de mankracht noch de expertise noch de financiële middelen aanwezig om de rijke functionaliteit van monitoring software te benutten. Maar ook deze bedrijven zijn voor hun bedrijfsvoering sterk afhankelijk van het correct functioneren van hun it-voorzieningen en hebben proactieve it-monitoring nodig. Het Franse bedrijf heeft hiervoor een light-versie van het platform op de markt gebracht.

In Centreon IMP is een reeks voorgeconfigureerde instructieregels voor de populairste it-domeinen samengevat in een catalogus van bijna 170 plug-ins met bijbehorende functionele pakketten. Elke plug-in stelt de waarde van een it-asset vast vanuit verschillende service-controlepunten. Op deze manier genereert de software binnen enkele minuten een werkende monitoring omgeving voor ruim dertig it-domeinen.

Centreon IMP is beschikbaar voor een bedrag van 175 euro per maand op basis van een online-abonnement. Naast online-ondersteuning biedt het abonnement toegang tot documentatie en bronnen uit de opensourcegemeenschap.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-13T16:12:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.