Tobania ziet halfjaaromzet groeien tot 33,5 miljoen

Dit artikel delen:
Stijging

It-integreerder Tobania realiseert in het eerste halfjaar van 2017 een geconsolideerde omzet van 33,5 miljoen euro. Dat is een groei van 15 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van vorig jaar. Destijds bedroeg de omzet 29,5 miljoen euro. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van het bedrijf.

Naast de omzet, neemt ook het medewerkersbestand toe. Tobania heeft in het eerste halfjaar van dit jaar honderddertig nieuwe medewerkers aangenomen. Het gaat hierbij vooral om ontwikkelaars op het gebied van .Net, Java en Cobol, testexperten, project/programma-managers, business- en functionele analisten en support engineers.

Het totale aantal medewerkers komt hiermee uit op bijna 750, waarvan vierhonderd in loondienst. De overige collega’s zijn werkzaam als consultant.

Ten slotte claimt Tobania in de voorbije maanden zeven nieuwe klanten te hebben verwelkomd. Het gaat om grote, meerjarige contracten. Over welke partijen het gaat, doet het bedrijf geen uitspraken.

Vier business units

Ceo Lode Peeters schrijft de positieve cijfers toe aan de aangepaste bedrijfsstrategie. ‘Deze strategie sluit aan bij de behoeften van de klanten naar aanleiding van de digitale transformatie en economische omwenteling van de markt.’

Het bedrijf beschikt inmiddels over vier business units. De Effective Business Services-tak wordt geleid door Willem Van der Meiren. Die afdeling richt zich op analyses, project-programma management en ‘human’ change management. De Managed Development Services-tak, gericht op development, wordt beheerd door Thierry Parquet.

De divisie Testing Services focust op agile, shift left, test automation en performance testing. Die staat onder leiding van Bram Verbueken. De laatste tak, Support Services, wordt aangestuurd door Nicolas Vercauteren. Dat bedrijfsonderdeel levert functionele en technische support.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-17T12:09:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.