Proximus-dochter Telindus lijft Umbrio in

Dit artikel delen:
Overname

Netwerkleverancier Telindus Nederland neemt Umbrio over, een Nederlandse dienstverlener op het gebied van analyse van machinedata. Umbrio wordt daarmee onderdeel van de Belgische Proximus Groep. Met de overname krijgt Telindus de mogelijkheid om meer managed services te bieden op het gebied van it en networking. Het is onbekend hoeveel geld met de overname is gemoeid.

Veel van zijn diensten baseert Umbrio op Splunk, Amerikaanse technologie voor operations, monitoring en analytics van it-omgevingen. Klanten bevinden zich in financiële, publieke en industriële sectoren. Sinds mei 2018 is het bedrijf behalve in Nederland ook actief in België en Luxemburg. Na de overname wordt het bedrijf een autonome dochter van Telindus Nederland.

De inlijving van Umbrio past in de ambitie van Proximus. Het telecomconcern wil transformeren naar een digitale service provider met een sterke focus op de Benelux. Koppeling van Umbrio’s data-analyses aan de security intelligence en managed services van Telindus en Proximus is een belangrijk aspect van de overname.

In maart 2018 nam Telindus Nederland nog het Veenendaalse beveiligingsbedrijf Ion-IP over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-01T10:50:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.