Quinyx stopt 25 miljoen dollar in ‘eigen zak’

Dit artikel delen:

De huidige investeerders van Quinyx steken nog eens 25 miljoen dollar (bijna 22 miljoen euro) in het Zweedse bedrijf. Quinyx biedt bedrijfsoplossingen voor personeelsbeheer in de cloud aan. De investering moet zowel de eigen groei versnellen als productinnovatie stimuleren.

De investering, de grootste in het bedrijf ooit, wordt geleid door Alfvén & Didrikson, Battery Ventures en Zobito, bestaande investeerders van Quinyx. De financiering versnelt de uitrol van Quinyx' innovatieve functies en nieuwe ai-technologieën, die de processen voor personeelsbeheer automatiseren en stroomlijnen.

Quinyx claimt dat in totaal bijna een half miljoen werknemers gebruikmaken van zijn (gelijknamige) platform en levert (mobiele) workforce-managementtechnologie aan klanten wereldwijd, waaronder London City Airport, Rituals, Swarovski, IHG, McDonald’s, Burger King en Odeon Cinemas Group.  .

McDonald’s

Erik Fjellborg is de oprichter/directeur van Quinyx, nadat hij​ een zomer had gewerkt bij McDonald’s. Daar zag hij de worsteling van managers met het handmatig opstellen van een personeelsplanning, wat hem op het idee bracht van cloud-gebaseerde mobiele software voor het verbeteren van het personeelsbeheer. Zijn oplossing kon de goedkeuring van McDonald’s wegdragen, waarna het bedrijf de eerste klant van Quinyx werd.

Met een kernklantenbasis in Europa heeft Quinyx kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Finland, Duitsland, Noorwegen, Denemarken en Nederland. De software van Quinyx is ook wereldwijd geïmplementeerd, in de markten zoals China, Japan en Korea.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-15T17:31:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.