Cumul.io eerste investering voor Smartfin

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

Smartfin Ventures, het kapitaalfonds van Jurgen Ingels en Wim De Waele, heeft zijn eerste investering gedaan. Het steekt een half miljoen euro in de Leuvense big-data-startup Cumul.io. Dat meldt De Tijd.

Cumul.io maakt software om in realtime en op een goedkope manier grote brokken data te analyseren en te visualiseren. Het bedrijf wil de analyse van big data weghalen uit het it-departement van bedrijven en alle medewerkers de tools geven ermee aan de slag te gaan.

Het bedrijf werd twee jaar geleden opgericht door Karel Callens en Haroen Vermylen. Momenteel bedraagt de omzet van de startup een paar honderdduizend euro, maar tegen eind volgend jaar moet dat anderhalf miljoen zijn. Tegen 2019 moet dat cijfer nog eens verdubbelen.

Het tachtigtal klanten van Cumul.io komt momenteel voor ongeveer zestig procent uit België, waaronder Telenet en de FOD Economie. Naar eigen zeggen groeit de onderneming met een tiental klanten per maand.

Smartfin Ventures, het nieuwe investeringsfonds van Jurgen Ingels (ex-Clear2Pay) en Wim De Waele (ex-iMinds), stopt alvast een half miljoen euro in Cumul.io. Het bedrijf overweegt met de injectie een verkoopteam in New York op te zetten.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-20T10:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.