Orange lijft Noorse cloudspecialist Basefarm in

Dit artikel delen:
samenwerking

Telecomoperator Orange neemt het Noorse Basefarm over, specialist in cloudinfrastructuur en het beheer van bedrijfskritische applicaties. Met de overname is een bedrag van 350 miljoen euro gemoeid.

De overname van Basefarm verloopt via de dochter Orange Business Services. Basefarm biedt cloudgebaseerde infrastructuur en diensten aan en beheert kritische bedrijfsapplicaties en data-analyse. Het bedrijf draaide in 2017 een omzet van ruim honderd miljoen euro en is aanwezig in de Scandinavische landen, Nederland, Oostenrijk en Duitsland. Het heeft zo’n 550 mensen in dienst.

Met de overname wil Orange sterker voet aan de grond krijgt op de Europese markt voor cloud-diensten. In Frankrijk is Orange al marktleider op dat gebied. Orange Business Services heeft nu zo’n zestienhonderd cloud-experts in huis en groeit jaarlijks met 15 à 20 procent in deze sector.

Basefarm moet Orange de kans geven om nieuwe diensten en technologieën te kunnen aanbieden, vooral op het gebied van databeheer en big data. Helmut Reisinger noemt de overname dan ook een ‘belangrijke mijlpaal in de internationale ontwikkeling’ van het bedrijf. Tegen het derde kwartaal van dit jaar zou de overname formeel moeten afgerond zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-17T11:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.