Atos in zee met DTU rond quantum computing

Dit artikel delen:
Kwantum matrix

Atos heeft een strategisch partnership gesloten met de Technische Universiteit van Denemarken (DTU) rond kwantum computing. DTU wordt de eerste Deense universiteit die gebruikmaakt van de Quantum Learning Machine van Atos die in staat is tot 41 kwantum bits (Qubits) te genereren.

De Atos Quantum Learning Machine is het eerste geïndustrialiseerde kwantum systeem dat in staat is tot 41 Qubits te genereren. Het beschikt over een kwantum software gebaseerde programmeertaal die voortkomt uit de standaard aQasm (Atos Quantum Assembly Language). Dankzij een in-memory infrastructuur kan de rekenkracht naar behoefte worden opgeschaald.

Met het apparaat kunnen studenten, professoren en wetenschappers aan DTU ondersteund worden bij de analyse en ontwikkeling van nieuwe algoritmes, zoals voor de maken van nieuwe moleculaire structuren. In samenwerking met het bedrijfsleven kunnen de kwantum-programma’s en algoritmes van de toekomst ontwikkeld en getest worden. Deze zullen steeds vaker worden ingezet voor het verwerken van grote datavolumes, zoals in big data, IoT en kunstmatige intelligentie (ai).

De Atos Quantum Learning Machine wordt naar verwachting in 2019 opgeleverd en in gebruik genomen door DTU. Ook het Nationaal Laboratorium van het Department van Energie Oak Ridge in de Verenigde Staten, de Franse Universiteit van Reims en de University of Applied Sciences in Oostenrijk maken al van het apparaat gebruik.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-20T10:30:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.