Het rommelt bij big data-specialist NGData

Dit artikel delen:
storm onweer donder bliksem

De Gentse big data-specialist NGData neemt afscheid van zijn ceo Luc Burgelman. Zijn taak zal tijdelijk worden overgenomen door Jurgen Ingels, de medeoprichter van het bedrijf. Burgelman is trouwens niet de enige die de onderneming verlaat. Recent hebben minstens zes topmensen de deur achter zich dichtgetrokken.

Die zes zijn Wim Driessens (vp = vice president Business Development), Jan de Moortel (vp Product), cfo Didier van der Coelden, cto Steven Noels en general manager EMEA Bart Crommelinck. Eerder stapte ook Joe Pilkerton, vp Americas op. Ook het Parijse kantoor van NGData heeft ondertussen zijn deuren gesloten, al is dat volgens het bedrijf vooral een oefening in ‘lean and mean’ en blijft Frankrijk een kernmarkt van NGData.

In een persbericht houdt NGData eraan Luc Burgelman te bedanken voor zijn jarenlange inzet om van het bedrijf een betrouwbare partner te maken voor de vele klanten en gebruikers van NGData’. Volgens de raad van bestuur is ‘het bedrijf financieel gezond en kan het rekenen op een stabiele klantenbasis en recurrente kasstromen’.

NGData was jarenlang de parel aan de kroon van de Belgische start up-scene. Het belangrijkste product van NGData heet Lily Enterprise en geeft bedrijven actuele inzichten voor relevantere klanteninteracties. Eind vorig jaar kon het nog aankondigen dat het zestien miljoen euro investeringskapitaal had opgehaald. Ook in Londen, Mumbai, San Francisco, New York, Amsterdam en Singapore zijn nog NGData-filialen actief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-24T23:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.