SAS levert data-inzichten voor Special Olympics

Dit artikel delen:
Olympische Spelen

Analytics-specialist SAS gaat de Special Olympics ondersteunen, het sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Meer dan 7.500 atleten en drieduizend coaches uit ruim 190 landen nemen deel aan 24 Olympische sporten.

Als ‘official analytics supplier’ stelt SAS zijn platform voor databeheer, kunstmatige intelligentie (ai) en machine learning beschikbaar aan de organisatie van de Special Olympics. Hiermee kunnen data over de prestaties, de gezondheid en de locatie van sporters, evenals geografische gegevens over bezoekers en vrijwilligers direct uit diverse bronnen worden geanalyseerd. Zo kan bijvoorbeeld de veiligheid van deelnemers gewaarborgd worden door hun locatie en hartslag in realtime te meten en indien nodig snel medische hulp beschikbaar stellen.

Ook wordt de data gebruikt voor medisch onderzoek om nieuwe inzichten in gedrag te krijgen dat kan bijdragen aan de verbetering van de sociale integratie van mensen met een verstandelijke beperking. SAS stelt daarnaast een internationaal team van vrijwillige data scientists beschikbaar. Zij zorgen er tijdens het evenement voor dat de technologie waardevolle inzichten oplevert.

SAS doet de geste in het kader van zijn ‘Data for Good’-programma. De tools van het bedrijf worden bijvoorbeeld ook gebruikt voor het oplossen van problemen rond armoede, gezondheid, mensenrechten en onderwijs. Zo kan analytics-technologie bijdragen aan verbeterde levensomstandigheden, van eerste hulp bij natuurrampen tot onderzoek naar borstkanker en het analyseren van diersporen voor een effectievere bescherming van bedreigde diersoorten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-15T08:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.