Gentse ai-specialist ML6 trekt naar Duitsland

Dit artikel delen:
Duitsland

Het Gentse ML6, gespecialiseerd in artificiële intelligentie en machine learning, heeft een filiaal in Duitsland geopend. Vanuit Berlijn zal de scale-up in de eerste plaats digital native-bedrijven helpen efficiënter te opereren. Later wil het ook ondernemingen in de maakindustrie en de retail-, healthcare- en mediasectoren bedienen.

Het Gentse ML6 biedt oplossingen op vlak van ai, machine learning en reinforcement learning, waarbij systemen gecreëerd worden die bepaalde acties leren uitvoeren op basis van historische data. De technologie is in te zetten voor beeldherkenning, voorspellend onderhoud, kwaliteitscontrole en het inschatten van de klantenvraag.

‘De Duitse markt biedt veel potentieel’, vertelt Julie Scherpenseel, business developer bij ML6. ‘De markt is er veel groter, pragmatischer en technischer dan de Belgische en de bedrijven zijn dan ook op zoek naar een partner die machine learning in productie kan brengen. Dat kunnen wij bieden en daarin verschillen we ook van de huidige Duitse aanbieders. Wij hebben de nodige capaciteit en vaardigheden in huis om gebruiksvriendelijke en schaalbare machine learning-applicaties te bouwen.’

In eerste instantie focust ML6 zich in Duitsland op bedrijven die zich in de techhub van Berlijn hebben gevestigd, digital natives met een digitaal product die snel gegroeid zijn en hun waarde op de markt reeds hebben bewezen. In een tweede stap zal ML6 zijn pijlen richten op bedrijven die actief zijn in de maakindustrie en de retail-, healthcare- en mediasectoren. Voor elk van deze sectoren houdt ML6 er een nauwe samenwerking op na met Google Cloud.

De groeiambitie van ML6 houdt niet op in Duitsland. De scale-up opende eerder dit jaar een kantoor in Amsterdam en heeft projecten lopen in het Verenigd Koninkrijk. Mogelijks volgen later Frankrijk en Zwitserland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-21T10:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.