VMware neemt Californische ai-startup over

Puzzel

VMware heeft de Californische startup Uhana overgenomen voor een onbekend bedrag. Het bedrijf bouwt tools die van ai gebruikmaken om optimalisaties in telecomnetwerken te vinden.

Door middel van deep learning en kunstmatige intelligentie automatiseert en optimaliseert Uhana het exploiteren van een telecomnetwerk. Het helpt de kosten te verlagen en de gebruikservaring te verbeteren. Het bedrijf analyseert data uit alle mogelijke geledingen van dat netwerk (het radio access network, het core-netwerk tot zelfs applicaties die op het netwerk draaien) en distilleert daaruit verschillende inzichten in de werking ervan. Het ai-gedeelte voorspelt anomalieën, sorteert deze naargelang de verwachte impact en stelt oplossingen voor.

Uhana werd in 2016 opgericht door twee oudgedienden van Stanford University. VMware ziet in de technologie van de startup een oplossing voor de uitdagingen waarmee telco’s in de toekomst geconfronteerd zullen worden: de transitie naar softwaregedreven en gevirtualiseerde 4G- en 5G-netwerken en de opkomst van applicaties die een zeer lage latency vragen, zoals cloud gaming, IoT en VR. Dat soort toepassingen zet druk op de performantie van het netwerk.

VMware zal de technologie van Uhana integreren in zijn eigen ‘Telco Cloud’- en ‘Edge Cloud’-portfolio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-30T15:43:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.