Databricks haalt 400 miljoen dollar op

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse Databricks, gespecialiseerd in geïntegreerde data-analytics, maakt een investering van vierhonderd miljoen dollar bekend. Deze zogeheten Serie F-ronde, geleid door het Late Stage Venture Fund van Andreessen Horowitz, is bedoeld om innovatie te versnellen en wereldwijd uit te breiden en waardeert Databricks op 6,2 miljard dollar.

Databricks zegt zelf op het kruispunt van data science, engineering en business te staan. De oprichters zijn eveneens de initiatiefnemers van het Spark-onderzoeksproject van de universiteit van Californië, waaruit Apache Spark is ontstaan. Databricks biedt het zogeheten Unified Analytics Platform, dat op basis van Spark de mogelijkheid geeft bij de ontwikkeling van dataproducten samen te werken met data engineers en experts uit de business.

Databricks investeert de komende drie jaar honderd miljoen euro in zijn recent aangekondigde ontwikkelingscentrum in Amsterdam. Dit is de afgelopen twee jaar al met een factor drie gegroeid. Verder zullen gespecialiseerde engineeringteams opgezet worden om de populaire open source-technologieën verder te ontwikkelen die het recent heeft opgezet voor datamanagement en machine learning: Delta Lake, MLflow en Koalas. Daarnaast zijn er uitbreidingen over de hele wereld gepland.

‘Bij duizenden organisaties wereldwijd maken datateams nu gebruik van ons Unified Data Analytics Platforms om hun lastigste problemen op te lossen’, zegt Databricks-ceo Ali Ghodsi. ‘We hebben ingezet op grootschalige dataverwerking, machine learning, open source en de overstap naar de cloud. Die keuze is succesvol gebleken in de markt en leidt tot een snelgroeiende vraag van klanten in de hele wereld. Het resultaat is dat Databricks een van de snelstgroeiende cloudbedrijven in enterprise software uit de geschiedenis is.’ Dat laatste lijkt niet gelogen: op vier jaar tijd evolueerde de omzet van Databricks van praktisch nul naar tweehonderd miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-24T09:22:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.