Franse Dataiku haalt 400 miljoen dollar op

Dit artikel delen:
Dataiku

Florian Douetteau

De van oorsprong Franse startup Dataiku heeft in een Series E-investeringsronde 400 miljoen dollar opgehaald bij een rist nieuwe en bestaande investeerders, vooral private equity-fondsen. Het bedrijf wordt nu op 4,6 miljard gewaardeerd.

Dataiku werd in 2013 opgericht en bedient nu zo’n 450 klanten. Hun oplossing bestaat uit eenzelfde end-to-end platform voor het ontwerpen, implementeren en beheren van artificiële intelligentie (ai)- en analytics-toepassingen. Zelf noemen ze die aanpak ‘Everyday AI’. Dataiku levert vooraf gebouwde componenten en zorgt waar mogelijk voor automatisering om processen te stroomlijnen. Er werken nu ongeveer 750 mensen. 

De nieuwe investeringsronde stond onder leiding van Tiger Global, met deelname van verschillende bestaande investeerders, waaronder Iconiq Growth, CapitalG, FirstMark Capital, Battery Ventures, Snowflake Ventures en Dawn Capital. Ook hebben nieuwe investeerders zich gemeld, waaronder Insight Partners, Eurazeo, Lightrock en Datadog-baas Olivier Pomel.

‘Organisaties die Dataiku gebruiken, maken hun mensen beter - ongeacht of ze technisch geschoold zijn en in code werken of aan de zakelijke kant bijdragen met low- of no-code. Hierdoor zijn ze in staat om dagelijks betere beslissingen te nemen aan de hand van data’, zegt Florian Douetteau, mede-oprichter en algemeen directeur van Dataiku.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-05T09:38:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.