Franse Dataiku haalt 400 miljoen dollar op

Dit artikel delen:
Dataiku

Florian Douetteau

De van oorsprong Franse startup Dataiku heeft in een Series E-investeringsronde 400 miljoen dollar opgehaald bij een rist nieuwe en bestaande investeerders, vooral private equity-fondsen. Het bedrijf wordt nu op 4,6 miljard gewaardeerd.

Dataiku werd in 2013 opgericht en bedient nu zo’n 450 klanten. Hun oplossing bestaat uit eenzelfde end-to-end platform voor het ontwerpen, implementeren en beheren van artificiële intelligentie (ai)- en analytics-toepassingen. Zelf noemen ze die aanpak ‘Everyday AI’. Dataiku levert vooraf gebouwde componenten en zorgt waar mogelijk voor automatisering om processen te stroomlijnen. Er werken nu ongeveer 750 mensen. 

De nieuwe investeringsronde stond onder leiding van Tiger Global, met deelname van verschillende bestaande investeerders, waaronder Iconiq Growth, CapitalG, FirstMark Capital, Battery Ventures, Snowflake Ventures en Dawn Capital. Ook hebben nieuwe investeerders zich gemeld, waaronder Insight Partners, Eurazeo, Lightrock en Datadog-baas Olivier Pomel.

‘Organisaties die Dataiku gebruiken, maken hun mensen beter - ongeacht of ze technisch geschoold zijn en in code werken of aan de zakelijke kant bijdragen met low- of no-code. Hierdoor zijn ze in staat om dagelijks betere beslissingen te nemen aan de hand van data’, zegt Florian Douetteau, mede-oprichter en algemeen directeur van Dataiku.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-05T09:38:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.