Abbyy neemt processpecialist TimelinePi over

Puzzel

Het Amerikaanse Abbyy neemt het eveneens Amerikaanse TimelinePi over. TimelinePi maakt software om alle mogelijke soorten bedrijfsprocessen te begrijpen, te monitoren en te optimaliseren.

Met de overname wil Abbyy zijn rol versterken in de opkomende proces mining-markt. Daarbij wordt interne zakelijke content ingezet om nieuwe inzichten te verwerven. Zo willen bijvoorbeeld financiële instellingen nieuwe klanten aantrekken voor onder meer hypotheken, consumentenkrediet, traditionele bankdiensten en investeringsproducten. Elke dienst volgt een ander bedrijfsproces en vereist specifieke ondersteunende documentatie die nodig is om arbeidsstatus, activa, inkomen en identiteit te verifiëren. Een vertraging of fout in deze onboarding-processen hindert transacties en zorgt voor misgelopen omzet, hogere verwerkingskosten of een negatieve klantervaring.

Abbyy kan dit soort processen automatiseren en optimaliseren door allerlei content (zoals identificatiepapieren, loonstrookjes, belastingformulieren,…) te verwerken. Zo verlopen dit soort processen sneller en nauwkeuriger. Dankzij de toevoeging van de TimelinePI-technologie zijn organisaties in staat deze processen diep te analyseren. Zo kunnen bijvoorbeeld verbeteringsmogelijkheden en compliance-problemen opgemerkt worden en de prestaties van menselijke en digitale werknemers binnen processen worden beoordeeld.

TimelinePI-oprichters Scott Opitz en Alex Elkin sluiten aan bij Abbyy’s managementteam. Abbyy zegt tevens de research en development-mogelijkheden van TimelinePI uit te breiden met grotere investeringen en door het bedrijf toegang te bieden tot zijn uitgebreide resources op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine-learning.

Verdere (financiële) details over de transactie worden niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-06T10:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.