Microsoft neemt ADRM Software over

Microsoft cloud

Microsoft heeft het Amerikaanse ADRM Software ingelijfd, een leverancier van datamodellen voor grote industriële spelers. Hoeveel de reus uit Redmond voor het bedrijf neertelt, is niet meegedeeld.

ADRM Software bouwt grootschalige, industriespecifieke datamodellen, die als het ware als informatie-blauwdrukken zijn te gebruiken. Microsoft zegt de modellen van ADRM te willen combineren met de opslagcapaciteit en rekenkracht van Azure. Op die manier moeten zogenaamde data lakes ontstaan, waar verschillende onderdelen van bedrijven beter van kunnen worden.

‘Omdat we het afgelopen jaar nauw hebben samengewerkt met het Azure-team, zijn we enthousiast geworden over de extra versnelling die we voor bedrijfsklanten kunnen ontsluiten’, zegt ADRM-ceo Kevin Schofield. ‘Dat kan door ADRM's uitgebreide industriële datamodellen te combineren met de grenzeloze opslag en berekening van Azure om de volgende generatie van intelligente datameren, next-level analytics en ai en machine learning aan te drijven.’

Microsoft zal ADRM nu onderbrengen bij Azure, meer bepaald bij de engineering-afdeling.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-22T10:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.