Softwarebedrijf Itineris haalt 16 miljoen euro op

Investeerder Marc Coucke steekt 16 miljoen euro in Itineris, het Gentse softwarebedrijf dat zich richt op nutsbedrijven. Itineris biedt een platform dat hun data analyseert.

Itineris is een Belgisch bedrijf, ook actief in het buitenland, dat mee surft op de golf van duurzaamheid. Het richt zich namelijk op nutsinstellingen, zoals gas-, elektriciteits- en waterbedrijven. Itineris zit grotendeels in de handen van oprichter Edgard Vermeersch die het bedrijf in 2003 oprichtte. Later kwamen ook investeringsmaatschappijen Gimv, Smartfin, PMV en FPIM aan boord. Nu investeert Marc Coucke via zijn investeringsholding Alychlo dus 16 miljoen euro in Itineris. Dat schrijft De Tijd

Het softwareplatform van Itineris laat toe dat de vele klantgegevens van nutsbedrijven worden opgeslagen, verwerkt en geanalyseerd teneinde facturen en contracten te kunnen opmaken. Voor de Belgische netbeheerder Fluvius verwerkt het alle data die vanuit de digitale elektriciteitsmeters in de woningen worden doorgezonden. Door de nauwe analyse van deze big data kunnen nutsbedrijven, en hun klanten, besparen of water en energie, wat vandaag een erg actueel thema is.

Ook in de VS groeit Itineris na een groot contract met een waterbedrijf in New York. Nadien volgden nog andere steden als Boston, Dakota en Tallahassee. Itineris telt meer dan vierhonderd medewerkers in Europa en de VS. De jaaromzet groeide in 2021 met 23 procent tot meer dan zestig miljoen euro.

Vorig jaar nam Itineris het Waalse Opinum over, een data-analyticsbedrijf. Eerder was ook al sprake van een beursgang.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-06T10:44:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.