Securelink vernieuwt Colruyt-netwerk met Juniper

Supermarkt kassa

Netwerkspecialist Juniper Networks gaat routers en gateways leveren aan de supermarktgroep Colruyt. Dit moet voor een betere gegevensverbindingen zorgen. Colruyt zegt dat die verbetering nodig is om 'de exponentiële groei van het netwerkverkeer' op te vangen. Securelink is als implementatiepartner verbonden bij het project.

Door de groei van Colruyt (dat onder ruim veertig merken opereert in België en Frankrijk) zocht het bedrijf een oplossingen om zijn wan en lan te moderniseren om zo de stijgende netwerkactiviteit te blijven bolwerken. De keuze viel op Juniper, met Securelink als implementatiepartner.

De ethernet-switches uit de EX-serie van Juniper worden in combinatie met datacenter-switches uit de QFX-serie ingezet binnen een zogeheten Virtual Chassis-topologie van de netwerkleverancier. Dankzij L3-aggregatie kan Colruyt nieuwe nodes aan zijn campusnetwerk toevoegen. Deze oplossingen moeten ervoor zorgen dat point of sale (pos)-systemen en tablets die in winkels worden gebruikt nauwelijks meer offline gaan. Dankzij de overstap naar een Virtual Chassis voor de switches die al het winkelgerelateerde dataverkeer afhandelen, kan Colruyt de topologie van zijn netwerk vereenvoudigen.

De grootgrutter maakt daarnaast gebruik van MX104-routers als peering-apparaten bij zijn internetproviders. Dit platform wordt ondersteund door het besturingssysteem Junos en de programmeerbare Trio Chipset van Juniper. Het voorziet in routeringsmogelijkheden, switching-functionaliteit en netwerkservices. Colruyt implementeerde ook de SRX5400 Services Gateway van Juniper. Deze firewall biedt threat intelligence en een routing-engine.

Netwerk-opstoppingen

"De verouderde switches die in de meeste van onze winkels werden gebruikt, boden beperkte doorvoercapaciteit"

‘We realiseerden ons dat onze bestaande infrastructuur niet was ingericht op het opvangen van de groei die we de komende jaren verwachten’, zegt Wim Derijnck, teammanager Network Solutions bij Colruyt. ‘De verouderde switches die in de meeste van onze winkels werden gebruikt boden slechts beperkte doorvoercapaciteit. De bestaande Spanning Tree Protocol (STP)-architectuur van ons netwerk begon eveneens uit te groeien tot een bottleneck. Af en toe zorgden netwerk-opstoppingen voor overbelasting van de switches. Hierdoor gingen bepaalde locaties offline, met al het ongemak van dien voor onze klanten. Met de oplossingen van Juniper Networks konden we de risico’s terugdringen en de bandbreedte van ons netwerk opvoeren van 10 tot 40 Gbps. Dit heeft bijgedragen aan verbeterde klantentevredenheid en -loyaliteit voor al onze filialen en webwinkels.’

Colruyt deed voor het ontwerp en de implementatie van zijn oplossing een beroep op de it-consultant Securelink.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-24T14:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.