Mindtree is voorkeurspartner voor Azure Kubernetes

containers

De Indiase it-outsourcer Mindtree heeft de status van voorkeurspartner behaald binnen het Microsoft Azure Kubernetes Service-(AKS)-programma. Het AKS-programma is onderdeel van de nieuwe Azure Advanced Specialization Partner-paraplu die Microsoft op haar Inspire-congres voorstelde.

Kubernetes is een open source-platform voor het beheren van containers, uiterst lichte gevirtualiseerde omgevingen waarin cloud-apps kunnen draaien. AKS maakt het eenvoudig in Azure een beheerde Kubernetes-cluster in te zetten, die kritieke taken als monitoring en onderhoud kan afhandelen. Bedrijven ontdekken steeds meer containers en Kubernetes voor cloud-native toepassingen en applicatiemodernisering. Voor veel ondernemingen echter is het besturen van deze producten een uitdaging, met name bij het inzetten en schalen van de oplossing door de hele organisatie, zegt Mindtree.

Mindtree heeft al ervaring met onder andere Kubernetes-infrastructuur, applicatieontwikkeling, schaling en uitrol. Maar om als voorkeurspartner benoemd te worden, moeten it-integratoren ook een goed inzicht hebben in transformaties van het kernsysteem en over specialisatie beschikken voor een succesvol resultaat. Ook moeten zij een bewezen achtergrond hebben in doorlopende planning, uitmuntende uitvoering, sterk bestuur en robuust verandermanagement. Mindtree zegt deze expertise in verschillende sectoren te hebben, waaronder reizen, hotels, verzekeringen, productie, retail en financiën.

De benoeming van Mindtree tot voorkeurspartner voor Azure Kubernetes komt er op een moment dat het bedrijf door een woelige periode gaat. De ceo, coo en voorzitter van Mindtree hebben onlangs de deur achter zich dichtgeslagen nadat het eveneens Indiase Larsen and Toubro een vijandige overname in gang zette. De Mindtree-top had zich steeds tegen zo’n overname verzet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-22T11:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.