Salesforce en Alibaba sluiten China-deal

Deal geeft Salesforce via één partner toegang tot miljardenmarkt en vergemakkelijkt zijn compliance aldaar

Salesforce

Salesforce heeft een exclusieve distributiedeal afgesloten met het Chinese Alibaba. Dat betekent dat Alibaba de enige leverancier wordt van Salesforce in China, Hongkong, Macau en Taiwan.

Alibaba biedt het volledige crm-platform van Salesforce aan aan klanten in deze landen, inclusief Sales Cloud, Service Cloud, Commerce Cloud en Salesforce Platform. Samen hebben China, Hongkong, Macau en Taiwan bijna anderhalf miljard inwoners.

De deal met Alibaba geeft Salesforce via een enkele partner toegang tot de enorme Chinese markt voor zijn crm-producten. Bovendien wordt het voor Salesforce wellicht eenvoudiger om te voldoen aan Chinese databeveiligingsregels. Buitenlandse ondernemingen die in China zaken doen, moeten sinds 2017 alle gegevens daarvan in China opslaan. Andere partijen, zoals Apple en Amazon, hebben dit ook op korte termijn moeten regelen, weet persdienst Reuters.

Alibaba is een van ’s werelds grootste e-commerce-giganten. De grootste sites van het bedrijf (Alibaba, Taobao en Tmall) bereiken samen honderden miljoenen gebruikers. Daarnaast biedt het bijvoorbeeld ook cloudplatformen aan, net als Salesforce. Het bedrijf werd in 1999 opgericht door Jack Ma en heeft meer dan honderdduizend werknemers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-26T09:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.