Tech Data breidt cloudpartnerprogramma uit

Tech Data gaat zijn partners sterker ondersteunen in hun transitie naar de cloud. Daartoe breidt het zijn Cloud Practice Builder (CPD)-programma verder uit. Met het programma ontdekken partners waar hun grootste kansen liggen en hoe ze deze kunnen benutten.

CPD wordt voorzien van interactieve trajecten en leverancierspecfieke programma’s voor bedrijfsontwikkeling. Op die manier kunnen bedrijfs- of oplossingsgerichte focusgebieden beoordeeld, gepland en opgebouwd worden en wordt het voor technologieproviders eenvoudiger om een gediversifieerd cloudbedrijf te bouwen. Het programma resulteert in een roadmap waarmee snel nieuwe proposities opgezet kunnen worden. Dit kan al binnen negentig dagen. In het verleden duurde dit proces minimaal vijf maanden.

Zo ondersteunen de Microsoft-ontwikkeltrajecten van Tech Data partners die bijvoorbeeld hun Microsoft-aanbod willen ontwikkelen, van de lancering van een cloud-serviceprovider (csp) tot uitbreiding van hun aanbod met Azure of Microsoft Modern Workplace. De trajecten van Tech Data begeleiden partners door drie mogelijke gebieden: core cloud, bescherming van gegevens in de cloud of 'modern workplace'.

Het eerste Microsoft-programma van Tech Data, Azure Express genaamd, is beschikbaar in de Verenigde Staten en er zijn momenteel plannen voor de uitrol in andere regio's. Het programma werd in samenwerking met Microsoft ontwikkeld en exclusief door Tech Data aangeboden.

Resellers worden zo in staat gesteld snel te profiteren van cloudapplicaties en nieuwe bedrijfskansen te ontwikkelen met Microsoft Azure. De partners krijgen een speciale programmamanager toegewezen die klanten elk kwartaal door een reeks 'sprints' begeleidt. Zo leren ze hoe het Azure-platform wordt geïmplementeerd en beheerd. Elke sprint vertegenwoordigt een specifieke mijlpaal die de reseller moet behalen. Bovendien is elke sprint tijdgebonden om ervoor te zorgen dat partners het tempo van het schema bijhouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-26T14:14:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.