Datto benoemt Petrocelli tot chief technology officer

Dit artikel delen:
Datto cto

Robert Petrocelli

Het Amerikaanse Datto, dat it-oplossingen levert via msp’s, stelt Robert Petrocelli aan als chief technology officer. Hij wordt verantwoordelijk voor het communiceren van Datto’s technologische visie en het afstemmen van de strategie op de bedrijfsdoelstellingen.

Petrocelli heeft meer dan dertig jaar technologie-ervaring. Hij richtte onder meer twee bedrijven op, die actief zijn op het gebied van datastorage en informatiebeheer. Voor hij bij Datto in dienst trad, was hij werkzaam bij Oracle als senior softwarearchitect en gaf hij leiding aan een geografisch verspreid team. Voorafgaand aan Oracle was Petrocelli de oprichter en cto van GreenBytes. Oracle nam GreenBytes in 2014 over. Petrocelli begon zijn carrière als medeoprichter en ceo van Heartlab, een gespecialiseerde ontwikkelaar en leverancier van digitale beeldvorming- en informatiesystemen voor cardiologie, dat in 2005 door Agfa werd overgenomen. Hij heeft een Bachelor of Science in Natuurwetenschappen en een Master of Science in Computerwetenschappen van de University of Rhode Island. Aan diezelfde universiteit was Petrocelli een Office of Naval Research Undergraduate Fellow in fysische oceanografie. Hij behaalde zijn doctoraat in de Informatica aan Brown University.

Datto voorziet in oplossingen op het gebied van business continuity en disaster recovery, networking, businessmanagement en back-up en synchronisatie. Het bedient via ruim 15.000 msp’s meer dan 500.000 ondernemingen in meer dan 130 landen. Eerder dit jaar investeerde het al in zijn technologieaanbod en kondigde het meer dan twintig nieuwe producten en verbeteringen aan, ontwikkeld om msp’s te helpen kritische it-problemen aan te pakken voor kleinere bedrijven. Het is aan Petrocelli om Datto’s voortdurende productontwikkeling te bewaken en verder te versnellen.

‘Datto haalt inspiratie uit het verkennen van nieuwe benaderingen voor het aanpakken van de grootste uitdagingen van zowel msp’s als mkb-bedrijven’, zegt ceo Tim Weller. ‘Robert deelt diezelfde nieuwsgierigheid en dat enthousiasme. In zijn carrière heeft hij kennisgemaakt met verschillende technologieën. Hij is leergierig en pakt zaken graag anders aan. Met een basis als engineer brengt Robert een unieke balans tussen technologie en businessexpertise.’

Het internationale hoofdkantoor van Datto staat in Norwalk, Connecticut (VS). Het Europese hoofdkantoor staat in Reading, Engeland. Andere vestigingen bevinden zich in Rochester, Boston, Portland, Toronto, Londen, Singapore, Sydney, Frankfurt en Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-06T14:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.