Kappa Data gaat Crescent distribueren

Contract ondertekenen

Kappa Data heeft een distributiecontract getekend met Crescent, voorheen Option. Hiermee wil Kappa Data zijn distributieactiviteiten in de Benelux verder uitbreiden naar de iot (internet of things)-markt. Iot is daarmee de derde pijler die Kappa Data verder gaat uitbouwen, naast netwerk- en beveiligingsoplossingen.

Crescent is gespecialiseerd in draadloze iot-oplossingen voor machine-naar-machine (m2m)-communicatie. Naast de bestaande oplossing met de Barracuda CG Firewall, waarmee een beveiligde vpn en sdwan is op te zetten binnen industriële omgevingen, komt Crescent met oplossingen om iot-sensoren met diverse communicatiemogelijkheden te verbinden met een iot-platform. Crescents CloudGate laat zo toe om 3G/4G-, BLE, ZigBee- en lora (long range)-wan-toestellen te voorzien van connectiviteit op een schaalbare en kosteneffectieve manier.

Crescent is de naam van de holding van voorzitter Eric Van Zele (ex-Barco). Hij nam begin vorig jaar het noodlijdende Option uit Leuven over. Option werd in 1986 opgericht als modemspecialist, maar kreeg klappen door de zware Chinese concurrentie.

Kappa Data is een value added distributeur en biedt een portfolio van iot-, netwerk- en beveiligingsoplossingen voor grote bedrijven en kmo’s. Via zijn resellers biedt Kappa Data zijn eindklanten connectiviteit, monitoring, beheer en gegevensbescherming.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-14T14:47:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.