Exertis is nieuwe Benelux-distributeur Lancom

benelux

Lancom Systems gaat een partnerschap aan met het van oorsprong Nederlandse Exertis. Via dat bedrijf wil de Duitse fabrikant van netwerk- en security-oplossingen zijn aanwezigheid in België, Nederland en Luxemburg vergroten en de internationale verkoopkanalen verder uitbreiden.

Voor Lancom is de Benelux een strategische kernmarkt binnen Europa. Om zijn oplossingen voor end-to-end-netwerken, security en digital signage voor meer klanten in de Benelux beschikbaar te maken, vertrouwt Lancom op een netwerk van lokale partners. Exertis is nu als value added distributor aan dat netwerk toegevoegd.

Naast het productportfolio van Lancom, verkoopt Exertis ook de producten van Rohde & Schwarz Cybersecurity, het zusterbedrijf van Lancom. De oplossingen voor het beschermen van eindpunten, webapplicaties en inhoudelijke analyse moeten partners en eindklanten een aanvulling bieden op hun geïntegreerde it-beveiligingsstrategie.

Volgens Jean-Paul Weterings, regionaal directeur Benelux bij Exertis, heeft zijn bedrijf lang gezocht naar een fabrikant die het juiste antwoord heeft op zowel netwerkvragen als de huidige security-uitdagingen. ‘Lancom is de perfecte match voor deze vraagstukken.’

‘Door de samenwerking met Exertis laten we onze betrokkenheid richting onze klanten en partners in de Benelux zien’, vult Michael Grundl, topman bij Lancom, aan. ‘Wij bieden de markt achterdeurvrije end-to-end-oplossingen in combinatie met een cloud-platform - alles uit één hand voor veiligheid, efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid.’

Achtergrond

Exertis is een Nederlandse technologiedistributeur voor producten aan consumenten en bedrijven. Sinds 2012 is het een dochteronderneming van de Britse multinational DCC; het onderdeel DCC Technology nam daarop de naam Exertis aan om naar buiten te treden.

Exertis (UK) Ltd vertegenwoordigt alleen al in het Verenigd Koninkrijk meer dan zevenhonderd merken, met producten die zich uitstrekken over mobiele telefoons, computers en accessoires, consumentenelektronica, entertainment, print, netwerken, servers en opslag, unified communications, beveiliging en av-oplossingen.

Lancom Systems, opgericht in 2002, is een Europese fabrikant van netwerk- en security-oplossingen voor het bedrijfsleven en de publieke sector, met zijn hoofdkantoor in Würselen bij Aken. Klanten zijn het midden- en kleinbedrijf, overheidsinstellingen, instituties en grote bedrijven wereldwijd. Sinds de zomer van 2018 is het bedrijf een zelfstandige dochteronderneming binnen de in München gevestigde technologiegroep Rohde & Schwarz.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-14T14:47:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.