Ordina in zee met ai-specialist Dataiku

Puzzel

It-dienstverlener Ordina heeft een partnership getekend met het Amerikaanse Dataiku, specialist in ai en machine learning. De samenwerking moeten professionele klanten sneller omturnen naar datagedreven organisaties waarin algoritmes een echte rol spelen in de productie.

Dataiku levert een data science-platform dat bestaande ict-systemen en databronnen samenbrengt, zodat datawetenschap geïntegreerd wordt in bedrijfsprocessen. Het platform maakt machine learning en artificial intelligence toegankelijk en snel toepasbaar voor bedrijven. Om de toegevoegde waarde van data helemaal uit te kunnen spelen, is het volgens Dataiku belangrijk dat niet alleen de data scientist met data werkt, maar de hele organisatie. Daarom biedt het platform de mogelijkheid om data engineers, data-scientists en business-analisten te verenigen, waardoor data science ook daadwerkelijk in productie komt.

‘Dataiku biedt een goede aanvulling op onze Data2Value-aanpak voor data science, onderdeel van de Ordina IDGO-propositie’, zegt Emiel van Bockel, directeur Intelligente datagedreven organisaties bij Ordina. ‘Bij een aantal organisaties hebben we ervaring opgedaan met de oplossingen van Dataiku en daaruit blijkt dat onze aanpak, in combinatie met het gebruik van Dataiku-platform, ervoor zorgt dat data scientists onderdeel zijn van een multidisciplinair agile team. Hiermee vermijden we de bekende valkuil dat data scientists geïsoleerd binnen de organisatie werken, waardoor prototypes van prognoses en algoritmes nooit in productie komen.’

Als onderdeel van de samenwerking zijn diverse Ordina-consultants, architecten en developers getraind en gespecialiseerd in het gebruik van het Dataiku-platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-19T11:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.