Lancom komt met nieuwe msp-training

Met zijn nieuwe Level Up!-programma geeft de Duitse netwerkleverancier Lancom zijn kanaalpartners naar eigen zeggen een duwtje in de rug op weg naar de status van managed service provider (msp). De online training biedt informatie over het managed services-businessmodel en voorziet het kanaal volgens de leverancier van waardevolle kennis en documenten.

In vijf praktische leermodules verwerven de kanaalpartners de belangrijkste vaardigheden voor een succesvolle start als msp. Level Up staat open voor alle partners binnen het kanaalprogramma LANcommunity. In tegenstelling tot andere opleidingsprogramma's biedt de online training deelnemers grotendeels neutrale informatie. Ze doen kennis op, testen hun kennis aan het einde van elke module via meerkeuzevragen en profiteren volgens Lancom van exclusieve documenten. Na elke voltooide module kan nuttige content gratis worden gedownload, zoals whitepapers, best practices, voorbeelden van SLA-contracten en aanpasbare PowerPoint-sjablonen. Met een msp-certificaat bevestigt Lancom dat de training succesvol is afgerond.

‘Managed services bieden enorme kansen voor de toekomst van het kanaal, maar brengen tegelijkertijd veel nieuwe uitdagingen met zich mee voor deze kanaalpartners’, zegt Lancom-directeur Stefan Herrlich. ‘Bij velen ontbreekt het aan de benodigde kennis en zijn er veel onzekerheden. We willen geïnteresseerde partners ondersteunen in hun ontwikkeling naar msp om samen verder te groeien in de markt.’

Vergeleken met het traditionele break-fix-model bieden managed services voordelen zoals een efficiëntere inzet van personeel, de realisatie van grotere projecten, maandelijks terugkerende inkomsten en een grotere klantenbinding. Cloud-gebaseerde oplossingen fungeren als drijvende kracht achter deze ontwikkeling. Zij stellen kanaalpartners in staat hun eigen bedrijfsmodellen hierop te bouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-29T14:14:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.