Qualys in zee met Microsoft om Azure te beschermen

Dit artikel delen:
Handen schudden

Cloudbeveiliger Qualys is een partnership aangegaan met Microsoft. Hierdoor worden Qualys Vulnerability Management en Qualys Container Security geïntegreerd met Microsoft Azure. De integratie vergroot de mogelijkheden rond kwetsbaarheidsdetectie in Azure Security Center voor klanten die gebruikmaken van virtual machines en containers.

De nieuwe oplossing werd tijdens het Microsoft Ignite-evenement aangekondigd. De functie is vanaf nu gratis beschikbaar voor alle Azure Security Center Standard Edition-klanten voor virtual machines en voor klanten die gebruikmaken van Azure Security Center’s Advanced Threat Protection for Azure Kubernetes Services. De oplossing maakt gebruik van geïntegreerde Qualys Cloud Agents en Container Sensors. Bovendien is het een cloudservice, waardoor er geen extra software hoeft te worden beheerd of geüpdatet.

‘Door Qualys-mogelijkheden rechtstreeks in te bouwen in Azure vereenvoudigt Microsoft de implementatie van kwetsbaarheidsmanagement- en containersecurity-oplossingen’, zegt Qualys-ceo Philippe Courtot. ‘Het resultaat is ingebouwde security met realtime-inzicht in beveiligde cloudworkload-provisioning en devops-orkestratie.’ 

Qualys heeft, naar eigen zeggen, meer dan 12.200 klanten in ruim 130 landen. Het bedrijf is opgericht in 1999 en was een van de eerste beveiligers die volgens het saas-principe werkte. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-07T12:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.