Nokia en VMWare partners in multicloudomgeving

Vrouw met smartphone

Nokia en VMWare hebben een samenwerking afgesloten die mikt op de telecomindustrie. De twee bedrijven gaan geïntegreerde oplossingen ontwikkelen om csp's communication service providers te laten overstappen naar grote multi cloud-omgevingen. Dat moet operationele verbeteringen en kostenbesparingen opleveren.

Nadat ze al enkele jaren experimenteren met virtuele of cloudgebaseerde netwerken, is het tijd voor csp’s om deze functies breed uit te rollen, vinden Nokia en VMWare. Het toenemende gebruik van data-intensieve applicaties in de 5G-netwerken en edge computing-toepassingen van morgen zal hen daartoe dwingen. 

De twee bedrijven gaan daarvoor de software van Nokia beter laten aansluiten op VMWare’s Telco Cloud. Ze gaan ook investeren in technologiesamenwerkingen en onderzoek en ontwikkeling om tot geïntegreerde oplossingen te komen. Zo moet de VMWare cloudinfrastructuur naadloos samenwerken met de gevirtualiseerde en ‘gecontaineriseerde’ netwerkfuncties van Nokia. 

Het Nokia Service Management Platform draait al op Telco Cloud-platform en VMWare HCX, een tool voor het vereenvoudigen van applicatiemigraties, workload rebalancing en disaster recovery over verschillende datacenters en clouds heen. Zo kunnen klanten gemakkelijk een multicloud-strategie aangaan op private clouds, edge clouds en publieke clouds. Ook andere apps als Nokia Cloudband Application Manager en Nokia Smart Plan Suite zijn al gecertificeerd voor VMWare Cloud. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-15T13:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.