Lab9 grootste Apple-verdeler na overname Switch

Lab9 Stores, een verdeler van Apple, neemt vijftien winkels van Switch over. Deze laatste zal verdwijnen als winkelmerk. Ook een honderdtal medewerkers van Switch gaan over naar Lab9.

Met de overname van de vijftien winkels van Switch wordt Lab9 met 26 winkels de grootste premium reseller van Apple in België. Lab9 neemt namelijk een deel van het handelsfonds over van Switch. Het gaat naast de winkels ook om de volledige Apple-repairservice van Switch. Het overnamebedrag hiervoor wordt niet bekendgemaakt.

Niet alle Switch-winkels werden overgenomen. Lab9 Stores neemt vijftien van de achttien over. Maar Lab9 maakt inzake aantal locaties wel een flinke sprong voorwaarts: door de overname stijgt hun aantal vestigingen van Lab9 van 11 naar 26. Lab9 Stores zal de nieuwe locaties intussen voorbereiden om vanaf begin juni klanten te kunnen verwelkomen in zijn winkelconcept. De overgenomen medewerkers krijgen een opleiding en de voorraad aan Apple-toestellen wordt aangezuiverd. Met de overname van de Switch-winkels verdwijnt meteen ook het bekendste uithangbord van Apple in ons land uit het straatbeeld.

Lab9 Stores is een dochterbedrijf van het Kortrijkse Lab9 Pro, dat bedrijven en scholen ondersteunt bij hun automatisering en digitale transformatie met focus op Apple-producten. Eind 2021 werkten er ongeveer 65 mensen. De combinatie van 'systeemintegrator' en officiële Apple-verdeler moet volgens Lab9 extra opportuniteiten opleveren. Zo hebben officiële verdelers doorgaans een geprivilegieerde relatie met hun fabrikant. In dit geval dus Apple, het grootste technologiebedrijf ter wereld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-17T11:53:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.