Microsoft investeert miljard in clouddiensten

geld

Microsoft investeert wereldwijd een miljard dollar aan clouddiensten voor ngo’s en universiteiten. Dit maakte de ceo van Microsoft, Satya Nadella, bekend tijdens het World Economic Forum in Davos. Microsoft zal verschillende clouddiensten gratis of voor gereduceerde tarieven aanbieden.

Microsoft Philanthropies gaat de komende drie jaar een miljard dollar aan clouddiensten doneren aan non-profitorganisaties en universiteiten. Daarbij is er een nauwe samenwerking met Microsoft Research en Microsoft Business Development. Microsoft Research gaat Azure voor het onderzoeksprogramma verder uitbreiden, zodat universiteiten van deze programma’s gebruik kunnen maken. Het Microsoft Azure for Research-programma levert gratis opslag- en rekenkrachtcapaciteit op Azure aan universiteiten die zo hun onderzoekswerk kunnen versnellen

De non-profitorganisaties en universiteiten kunnen rekenen op verschillende clouddiensten. Voorbeelden die genoemd werden zijn Azure, Office 365, Power BI, CRM Online en Enterprise Mobility Suite. Deze zijn dan gratis of tegen gereduceerde tarieven te gebruiken. Tenslotte werkt de Business Development-groep samen met Microsoft Philanthropies. De bedrijven breiden het Affordable Acces Initiatieve uit om internet beschikbaar te maken in landelijke gebieden van ontwikkelingslanden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-21T11:55:00.000Z Robin van Wees


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.