Sage integreert kleine bedrijven met Office 365

Stephen Kelly, ceo van Sage, spreekt tijdens Sage Summit in Chicago

Stephen Kelly, ceo van Sage, spreekt tijdens Sage Summit 2016 in Chicago.

Sage, specialist in financiële software, integreert zijn Sage50 softwarepakket met Office 365 van Microsoft. 'We zijn de eerste softwareleverancier die Office 365 als een platform aanwendt', aldus Stephen Kelly, ceo van Sage.

De aankondiging is een uitbreiding van het bestaande partnership tussen de twee softwarebedrijven, want Microsoft en Sage werkten al langer samen. In de praktijk komt het erop neer dat vooral kleinere bedrijven met tien tot vijftig medewerkers, de typische doelgroep van Sage50, door de gebundelde toepassing (grotendeels) slechts één toepassing moeten gebruiken voor het runnen van hun business.

Sage deed deze aankondiging op zijn Sage Summit gebruikersconferentie, die momenteel plaats vindt in Chicago. In België is Sage naar eigen zeggen de marktleider in business & accounting software. In Nederland krijgt het bedrijf meer concurrentie van onder meer (Nederlandse) partijen als Exact en Unit4.

'Voor alle duidelijkheid: zowel in België als in Nederland wordt Sage 50 nog niet aangeboden. In België is Sage Bob 50 bijvoorbeeld het vlaggenschip, en ook dat is initieel geen cloud software. De bedoeling is dat de software die vanuit Sage internationaal wordt ontwikkeld en aangestuurd na verloop van tijd ook meer in onze contreien wordt gelanceerd', vertelt Alex Dossche, managing director van Sage in België. Voor het Cloud product Sage One hoopt Dossche op een Belgische lancering in 2017. Sage X3, het erp-pakket van Sage, komt in oktober van dit jaar naar België.

Hybrid cloud

Deze integratie met Office 365 is een typisch voorbeeld van een hybrid cloud-oplossing. Het geeft een traditionele on premise-applicatie, die Sage50 initieel is, meer mogelijkheden om klanten in te wijden in het zogenaamde mobile first, cloud first-tijdperk. Klanten kunnen zo veel makkelijker hun toepassing en data van overal raadplegen en papierloos werken.

In de traditie naar de cloud is de aankondiging voor Sage ook een strategische zet, want ook zij moeten hun cloud-aanbod blijven vernieuwen. 'Klanten kunnen perfect bij hun bestaande Sage50-oplossing blijven en die gebruiken als vanouds. Niemand wordt bij ons gedwongen om up te graden naar een andere applicatie. Maar op deze manier geven we ze simpelweg meer keuze en mogelijkheden', zo klinkt het bij Sage.

Primeur

Sage doet de integratie met Office 365 onder het zogenaamde Microsoft Cloud Solutions Provider program (CSP). Als CSP partner, is Sage naar eigen zeggen een van de eerste globale softwareleverancier de Office 365 bundelt met zijn eigen oplossing en die doorverkoopt naar zijn wereldwijde klanten. 'We zijn de eerste die Office365 als een platform aanwendt. Geen enkel ander softwarebedrijf heeft met Microsoft al iets gedaan van die aard', benadrukt Kelly.

Voorlopig zijn er bij Sage geen formele plannen om de integratie van Office 365 ook bij andere versies van Sage-applicaties door te voeren. Daar valt iets voor te zeggen, omdat grotere bedrijven ook het cloud- en mobile-tijdperk (verder) willen betreden én ook omdat zij ook Office365 gebruiken. Maar Sage mikt met deze combinatie-oplossing dus in eerste instantie op de kleinere bedrijven die het als klant heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-27T08:46:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.