Eurofiber maakt koppeling met Amazon Web Services

Eurofiber, de Zaventemse aanbieder van glasvezelverbindingen, lanceert een directe verbinding naar Amazon Web Services. Hiermee wil het bedrijf de mogelijkheden van de huidige Secure Cloud Connect-dienstverlening aanvullen.

Secure Cloud Connect biedt bedrijven en organisaties een rechtstreekse en redundante aansluiting op toonaangevende cloudplatformen en dit via een van het publieke internet gescheiden glasvezelverbinding. Dit geeft een veilige oprit naar de cloud en snelle en betrouwbare toegang tot data en applicaties. Eurofiber introduceerde Secure Cloud Connect in het najaar van 2016, waarbij het in eerste instantie een directe verbinding naar Microsoft Azure bood. Nu komt daar dus ook Amazon Web Services bij. Eurofiber zegt steeds meer bestaande en nieuwe cloudleveranciers op deze dienst te zullen aansluiten, door het aantal koppelingen per kwartaal verder uit te breiden.

De glasvezelaanbieder speelt hiermee in op de snelle groei van de cloudmarkt en de toenemende behoefte aan directe, veilige en flexibele cloudverbindingen met hoge bandbreedtes. De verbinding loopt via het eigen glasvezelnetwerk van Eurofiber, dat zich met 26.000 km uitstrekt over de Benelux. Met secure cloud connect hoeven it-afdelingen zelf niet te investeren in tijd, kennis en nieuwe apparatuur, aldus Eurofiber en kunnen organisaties sneller profiteren van innovatieve en kostenefficiënte cloudtoepassingen. 

Top

“Met de koppeling van Amazon Web Services, naast de bestaande Microsoft Azure-connectie, breiden we onze dienstverlening uit met een additionele, wereldwijde top-cloudprovider”, zegt managing director Hans Witdouck van Eurofiber. “Met Secure Cloud Connect garanderen we onze klanten een connectie naar de cloud, zonder dat ze daar zelf omkijken naar hebben en leveren we een bijdrage aan hun bedrijfscontinuïteit. Met ons onafhankelijke glasvezelnetwerk als fundament zijn klanten hierbij vrij in de keuze van hun cloudproviders en -diensten.”

Secure Cloud Connect wordt geleverd over Eurofiber IP VPN- of Ethernet VPN-verbindingen. De bandbreedte is schaalbaar van 50 Mb/s tot 10 Gb/s.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-19T14:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.