Brussel wordt uitvalsbasis voor expansie Oodrive

Christophe Ophoff Oodrive

Na een fondsenwerving van 65 miljoen euro staat cloudprovider Oodrive voor een groeispurt. Vanuit Brussel richt het bedrijf het vizier op Nederland en Scandinavië.

Het van oorsprong Franse Oodrive heeft recent een investeringsovereenkomst met de Europese reuzen Tikehau Capital, MI3 en NextStage afgesloten in het kader van een fondsenwerving van 65 miljoen euro, een recordcijfer voor een niet-beursgenoteerde KMO.

‘We waarderen zo’n blijk van vertrouwen vanwege de durfkapitalisten’, zegt Christophe Ophoff, managing director BeLux. ‘Het is het bewijs dat cloud computing en beheer van gevoelige gegevens een stralende toekomst wacht. België zal een cruciale rol spelen in de toekomstige ontwikkeling van de groep en deze fondsenophaling geeft ons de middelen voor onze nationale en internationale ambities.’

De to do-lijst van het bedrijf is niet min: uitbreiding van de Belgische Oodrive-ploeg – met de versterking van het commercieel team in Vlaanderen en de uitbreiding van het aantal operations/helpdesk-agents ter ondersteuning van andere Europese landen -, belangrijke investeringen in marketing om het bereik van de groep in ons land te vergroten en de ontwikkeling van de Nederlandse markt. Bovendien zal België als uitvalsbasis dienen voor de verovering van Noord-Europa en Scandinavië in het bijzonder.

‘Er is nog veel werk wat betreft de evangelisatie van de markten maar gelukkig ziet de industrie al het belang van exclusief Europese spelers in’, meent Ophoff. ‘Met de nieuwe regelgeving over de bescherming van persoonlijke en bedrijfsgegevens en het recht op de bescherming van de privacy is dat allesbehalve een detail.’

Oodrive groep telt vandaag meer dan 350 medewerkers verspreid over Europa (Frankrijk, Duitsland, België, Zwitserland en Spanje), Brazilië en Azië. Het r&d-centrum is in Parijs gevestigd en stelt meer dan 150 medewerkers te werk. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen ruim een miljoen gebruikers in negentig landen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-09T09:52:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.