Microsoft schrapt banen voor focus op cloud

Ontslag betreft mogelijk drieduizend werknemers

Ontslagen

Softwaregigant Microsoft voert een wereldwijde reorganisatie door waarbij banen verdwijnen. Het bedrijf laat niet los om hoeveel functies het precies gaat en binnen welke afdelingen de ontslagen vallen. Vandaag worden de betreffende medewerkers ingelicht over dat hun baan verdwijnt of het voortbestaan van hun functie wordt heroverwogen.

Persbureau Reuters meldde woensdagavond dat de softwaregigant wereldwijd duizenden banen schrapt. Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNBC is Microsoft van plan om drieduizend werknemers te ontslaan als onderdeel van een reorganisatie om meer clouddiensten rondom het Azure-platform te verkopen. Ontslagen zouden voor ongeveer 75 procent buiten de VS plaatsvinden.

Microsoft gaat niet op die details in. In een reactie schrijft de onderneming dat het net als andere bedrijven een aantal veranderingen doorvoert om de dienstverlening aan klanten en partners te verbeteren. Een woordvoerder van Microsoft Nederland geeft aan dat het bedrijf geen toelichting geeft op de gevolgen voor de aankondiging voor Nederland. Een woordvoerder van Microsoft België meldt dat de interne veranderingen naast het verdwijnen van banen ook zorgt voor nieuwe arbeidsplaatsen. ‘De cloud is onze grootste strategie, dat creëert ook nieuwe functies.’

Microsoft schrapte in 2016 ongeveer 2850 voltijdbanen in de verkoopfuncties en de smartphone-afdeling. In 2015 werden 7800 mensen ontslagen na de overname van Nokia.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-07T07:43:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.