Microsoft voegt ai toe aan Dynamics 365 en Azure

Ict-gigant komt met nieuwe programmeertaal voor quantum-pc

Microsoft voegt artifical intelligence (ai) toe aan Dynamics 365 en het cloudplatform Azure. Ook komt de ict-gigant met een nieuwe programmeertaal, geoptimaliseerd voor quantumcomputers. Deze taal is geïntegreerd in het softwarepakket Visual Studio en komt eind dit jaar gratis beschikbaar.

Dit maakt het bedrijf bekend tijdens het jaarlijkse ‘Ignite’-event in Orlando.
Dynamics 365 is uitgebreid met nieuwe ai-oplossingen (artifical intelligence), waaronder een intelligente, virtuele agent voor klantenservice, een intelligente assistent voor klantenservicemedewerkers en tools voor conversatiemanagement. Ook kondigt Microsoft een nieuwe programmeertaal aan die geschikt is voor schaalbare quantumcomputers.

Tijdens het Ignite-event wordt ook bekend gemaakt dat Microsoft artificial intelligence toepast in het cloudplatform Azure. Scott Guthrie, verantwoordelijk voor de cloud bij het bedrijf: ‘De Azure machine learning-tool heeft nieuwe vaardigheden, zoals de nieuwe machine learning workbench, die de ai-productiviteit van developers en data scientists verbetert. Zij kunnen nu machine learning binnen Azure inzetten om ai-modellen te ontwikkelen en toe te passen voor alle datatypes op elke schaal, zowel in Azure als on-premises.’  

Intelligente communicatie

Daarnaast maakt het bedrijf bekend dat het een nieuwe visie introduceert voor intelligente communicatie inclusief het plan om Skype for Business Online samen met cognitieve en datadiensten te integreren in Microsoft Teams. Hierdoor wordt Teams de hub voor teamwork in Office 365.

Ook komen er verbeterde functionaliteiten voor advanced threat protection (atp) in Microsoft 365, waaronder verbeterde antiphishingcapaciteiten en beveiliging voor SharePoint Online, OneDrive for Business en Microsoft Teams. Ten slotte is er nu een integratie van cloud- en on-premises identiteitsbedreigingsdetectiemogelijkheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-26T10:52:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.