Netskope helpt Colruyt cloudapps te stroomlijnen

Colruyt Group heeft het Amerikaanse Netskope gekozen om het gebruik van clouddiensten te stroomlijnen. Netskope laat Colruyt in kaart brengen welke clouddiensten binnen het bedrijf gebruikt worden en helpt te bepalen of deze diensten al dan niet wenselijk zijn voor de organisatie.

Colruyt Group maakt gebruik van het Netskope Active Platform. Dit controleert hoeveel en welke diensten door Colruyt Group-medewerkers worden gebruikt en welke data daarin omgaan. De clouddiensten worden ook langs de Cloud Confidence Index (CCI) gelegd. Deze dienst, een database met meer dan 23.000 profielen van applicaties, controleert of de gebruikte diensten voldoen aan de voorwaarden van de organisatie en waar om veiligheidsredenen mogelijk maatregelen nodig zijn.

Het beveiligingsplatform biedt de it-afdeling zo inzicht in het gebruik van clouddiensten en het dataverkeer binnen deze diensten. Colruyt Group koos voor Netskope op basis van inzichten vanuit Gartner en vanwege de goede match op prijs en functionaliteit.

‘Vierduizend van onze werknemers werken met allerlei clouddiensten’, vertelt Evert Steenhoudt, Chief Information Security Officer bij Colruyt Group. ‘De clouddiensten worden vaak op persoonlijke titel gebruikt, omdat de beschikbare corporate tools nog niet altijd de gewenste functionaliteit bieden.’

In plaats van SaaS-gebruik te verbieden, besloot Colruyt Group een pragmatische oplossing te kiezen. ‘We zochten een manier om het gebruik van deze applicaties niet zozeer in te dammen, maar juist te stroomlijnen’, stelt Steenhoudt. De nieuwe oplossing moest het gebruik van cloudoplossingen ondersteunen, maar tegelijk ook kunnen controleren. ‘Dankzij Netskope kunnen we nu toestaan dat voor zogenaamd laag-vertrouwelijke informatie onder voorwaarden gebruik wordt gemaakt van SaaS-providers waar wij niet noodzakelijk een contract mee hebben.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-26T09:16:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.