Multicloud is volgens NTT-onderzoek de norm

NTT Communications, de it-tak van het Japanse NTT, heeft een onderzoek gedaan naar hoe Europese bedrijven naar een hybride cloud overstappen en wat dit voor service providers betekent.

Het onderzoek vond eind vorig jaar plaats bij vijftienhonderd cio’s en it-managers in grote bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, de Benelux en de Scandinavische landen. Zo’n twee derde van de onderzochte bedrijven had een omzet van meer dan een miljard dollar.

Uit het onderzoek blijkt dat multicloud de norm is geworden. Zowat 84 procent van de bedrijven gebruikt nu een multicloud-omgeving, vooral vanwege de snelheid, kostprijs en flexibiliteit. Hybrid cloud maakt het grootste deel uit van deze aanpak. Ongeveer 63 procent heeft een formele strategie of pilot klaar voor hybrid cloud. Als grootste uitdagingen noemt men beveiliging, de operationele complexiteit en de migratie van legacy-systemen.

Databeveiliging, privacy en GDPR zijn primordiaal als het gaat over waar de hybride cloud data komt te staan. Zo’n 45 procent van de bedrijven geeft ook aan dat security en compliancy de topoverwegingen zijn in de plannen voor een hybrid cloud.

Wat providers betreft, zegt 48 procent van de ondervraagden dat ze Azure Stack hybrid cloud willen inzetten, ofwel om hun legacy-omgeving aan te vullen, ofwel als strategische gateway om over te schakelen op ‘as a service’-levering van it-diensten. Wat de diensten betreft die ze van een service provider verwachten, komen ‘virtual desktop infrastructuur en mobility management’ en ‘bestand/content opslag’ op de eerste plaats met 30 procent. Daarna volgen ‘data analytics en business intelligence’ (27 procent) en ‘database en data warehousing’ (26 procent). ‘Email, unified communications’ (17 procent) en ‘social applications’ (16 procent) staan een stuk lager op het verlanglijstje.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-20T11:44:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.