Atos gaat samenwerken met Google Cloud

Atos en Google Cloud gaan samenwerken rond hybride cloud, data-analyse en machine learning en digitale werkplekoplossingen. Atos zet drie onderzoekscentra op rond kunstmatige intelligentie (ai) in de Verenigde Staten en Europa. Google Cloud is Atos’ voorkeurspartner op gebied van publieke cloud.

De twee bedrijven zullen op drie specifieke gebieden gaan samenwerken. Er komen projecten rond ai en machine learning waarbij gebruik gemaakt zal worden van Google-technologie en faciliteiten. Atos zal daarbij een aanbod voor zijn klanten creëren, waarbij gebruik wordt gemaakt van Google-api’s rond machine learning.  

Onder de nieuwe samenwerking zal Atos ook Canopy Orchestrated Hybrid Cloud uitbreiden met het Google Cloud-platform als het openbare cloud platform van zijn voorkeur. De Fransen zullen onder meer container orchestration met de Google Kubernetes Engine inzetten om de adoptie van de hybride cloud binnen bedrijven te stimuleren.

Tot slot gaat Atos gebruik maken van de G Suite-portfolio van Google om een nieuw aanbod van digitale werkplekoplossingen voor klanten te ontwikkelen. Dat moet de gebruikservaring en productiviteit bij zakelijke klanten verbeteren.

Bij elk van deze deelgebieden geniet dataveiligheid de hoogste prioriteit, zo zei Eric Grall, senior vice president Global Operations bij Atos tijdens de persvoorstelling van deze samenwerking. ‘Waar data wordt opgeslagen, verwerkt en naar toe gaat, zal rigoureus gemonitord en beveiligd worden’, aldus de topman.

Naast de concrete samenwerkinggaatl Atos ook drie nieuwe r&d-centra opzetten waar onderzoek wordt gedaan naar ai en machine learning. Deze komen in Londen, Parijs en Dallas. Ook hierbij wordt Google betrokken.

‘Cloud bestaat al twintig jaar, maar de combinatie van cloud, ai en machine learning maakt het mogelijk voor elk bedrijf om zijn business volledig te transformeren’, zegt Paul-Henri Ferrand van Google Cloud. ‘Door it slimmer en meer agile te maken, is het geen kwestie meer van of bedrijven dit moeten doen, maar wanneer. De toekomst van de cloud is smart (met ai en machine learning), beveiligd en open. Dat is onze visie en Atos deelt die.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-25T11:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.