Red Hat en Microsoft zetten Openshift op Azure

Cloud

Microsoft en Red Hat gaan er samen voor zorgen dat ontwikkelaars container-gebaseerde applicaties op Microsoft Azure en on-premise kunnen laten draaien. Daarnaast brengen beide bedrijven de eerste gezamenlijk beheerde Openshift-oplossingen in de publieke cloud.

Red Hat Openshift op Azure wordt gezamenlijk ontworpen om de complexiteit van containerbeheer voor klanten te verminderen. Red Hat en Microsoft zullen de oplossing samen voor de klanten beheren en ondersteuning leveren. Voor enterprise ontwikkelaars biedt dit voordelen, aldus beide bedrijven. Applicaties kunnen via Openshift flexibel verplaatst worden tussen on-premise en Azure. De verbinding tussen Azure en on premises Openshift-clusters verloopt sneller en veiliger via hybrid networking. En ontwikkelaars kunnen productiever werken door toegang tot Azure-diensten, zoals Azure Cosmos DB, Azure Machine Learning, en Azure SQL DB.

De uitgebreide samenwerking tussen Microsoft en Red Hat omvat verder ondersteuning voor hybride cloud met Red Hat Openshift Container Platform on-premises en op Microsoft Azure Stack voor het ontwikkelen, inzetten en beheren van cloud-native applicaties op de Microsoft-infrastructuur. De Azure publieke cloud kan zo gecombineerd worden met de flexibiliteit en controle van Openshift on-premises op Azure Stack.

Er is ook multi-architectuurcontainerbeheer voorzien voor zowel containers op Windows Server- als Red Hat Enterprise Linux. Red Hat Openshift op Microsoft Azure ondersteunt Windows-containers naast Red Hat Enterprise Linux-containers en biedt een orkestratieplatform dat zich uitstrekt over de enterprise-platformen van toonaangevende leveranciers.

Er komen ook meer manieren om gegevens te gebruiken door de uitgebreide integratie van Microsoft SQL Server met het Red Hat Openshift-landschap. En tot slot zijn er meer manieren voor ontwikkelaars om Microsoft-tools met Red Hat te gebruiken aangezien een abonnement op Visual Studio Enterprise en Visual Studio Professional ook een Red Hat Enterprise Linux-tegoed inhoudt. Ontwikkelaars kunnen op dit platform werken met .NET, Java of populaire open source frameworks.

Wanneer Red Hat Openshift op Azure verschijnt, is nog niet bekend, binnenkort zal er een preview uitkomen. Red Hat Openshift Container Platform en Red Hat Enterprise Linux op Azure en Azure Stack zijn al beschikbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-09T10:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.