Cloud helpt Microsoft aan recordomzet

De Amerikaanse technologiereus Microsoft heeft voor het eerst in zijn geschiedenis een jaaromzet van meer dan honderd miljard dollar geboekt. Zowel de clouddiensten als Office en het gaming-aanbod van Microsoft deden het goed.

‘Een ongelooflijk jaar’, zo noemde Microsoft-ceo Satya Nadella het nieuws dat zijn bedrijf voor het eerst de grens van de honderd miljard dollar omzet heeft kunnen slopen. ‘Onze vroege investeringen in intelligente cloud en intelligente edge werpen hun vruchten af’, aldus de topman. ‘We zullen blijven uitbreiden in grote en groeiende markten met gedifferentieerde innovatie.’

Microsoft sloot zijn fiscaal boekjaar 2018 af met een omzet van 110,14 miljard dollar, zo’n 14 procent meer dan vorig jaar. Onder de streep hield het bedrijf daar meer dan 16,6 miljard dollar aan over.

De grootste contributie aan de cijfers kwamen van Microsoft’s cloud-diensten, waaronder Azure, Office 365 en Dynamics 365. Samen met Windows Cloud waren zij goed voor een omzet van zo’n 23 miljard dollar. De groei bij de clouddiensten neemt al veertien kwartalen op rij toe bij Micrsoft. Zo’n tien miljard dollar kwam van de gaming-divisie van Microsoft, die onder meer verantwoordelijk is voor de Xbox. De cijfers van de gaming-afdeling liggen bijna 40 procent hoger in vergelijking met vorig jaar. De verkopen van Surface-toestellen brachten 4,6 miljard in het laatje, LinkedIn was goed voor vijf miljard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-23T11:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.