Franse investeerder Ardian aast op Trustteam

vlaggen

De Franse investeerder Ardian wil it-leverancier Trustteam uit Kortrijk overnemen. Dat meldt De Tijd op basis van meerdere bronnen. Trustteam heeft 95 medewerkers in dienst, verspreid over kantoren in België en Frankrijk. De investeerder schijnt honderd miljoen euro voor de ict-leverancier neer te tellen.

Trustteam is sinds 2014 in handen van Naxicap. Toen kreeg het Franse investeringsfonds de aandelen in handen van Gimv, die in 2011 een meerderheidsbelang in de organisatie kocht. Naxicap zette Trustteam begin dit jaar weer in de etalage. Ardian, wederom een Franse investeerder, lijkt hierbij als winnaar uit de bus te komen, aldus De Tijd. Die investeerder heeft 62 miljard dollar (omgerekend 54 miljard euro) in beheer en investeert in niet-beursgenoteerde bedrijven.

Trustteam biedt software as a service, hardware, servers & storage, cybersecurity, telefonie (VoIP) en audits. Het biedt zijn clouddiensten vanuit zijn eigen datacenters. Het bedrijf, opgericht in 2002, zegt vijftienhonderd klanten te bedienen, met name de kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s). Het realiseert een jaaromzet van zo’n twintig miljoen euro. Naast het hoofdkantoor in Kortrijk heeft Trustteam kantoren in Heusden-Zolder en Parijs.

Trustteam deed in de afgelopen jaren meerdere overnames: Zen Soft (2014), Hexios (2015), ImpactXRM (2016) en Electro-line (2018).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-22T10:23:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.