SAP, Microsoft en Adobe samen in open data-initiatief

Handen

SAP, Microsoft en Adobe lanceren samen het Open Data Initiative. De drie bedrijven willen hun klanten zo de kans geven om meer waarde te halen uit hun data en hun digitale ervaringen te verbeteren.

Het idee achter de samenwerking tussen de drie reuzen is dat verschillende zakelijke applicaties hetzelfde datamodel gaan gebruiken binnen Microsoft Azure. Dynamics 365 van Microsoft, C/4 Hana van SAP en Adobe’s Experience Cloud zullen bij de eerste pakketten zijn die de nieuwe standaard gaan ondersteunen. Op die manier worden datasilo’s opgeheven en kan deze rijkelijk vloeien tussen de verschillende omgevingen.

Het open data-initatief moet bedrijven een holistisch beeld geven van hun klanten en hun interacties en meer waarde creëren uit de data die deze interacties genereren.

Volgens Microsoft-ceo Satya Nadella biedt Azure ook de kans om de applicaties te laten profiteren van bijkomende technologieën, zoals kunstmatige intelligentie. Microsoft levert bijvoorbeeld tools voor spraak- en beeldherkenning en automatische vertalingen. De topman nodigde meteen ook andere bedrijven uit om zich achter het initiatief te scharen en noemt het project een ‘open initiatief’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-04T14:27:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.