VMware neemt Kubernetes-specialist Heptio over

Overname werd bekendgemaakt op VMworld Europa

VMware-ceo Pat Gelsinger verwelkomt Heptio tijdens VMworld Europa in Barcelona.

VMware gaat de Amerikaanse Kubernetes-startup Heptio overnemen. Dat heeft VMware-ceo Pat Gelsinger bekendgemaakt tijdens VMworld Europa dat momenteel in Barcelona plaatsvindt.

Heptio werd in 2016 opgericht door Craig McLuckie en Joe Beda, beiden waren voorheen aan de slag bij Google waar ze deel uitmaakten van het team dat het Kubernetes-project in gang zette. Het bedrijf levert training, ondersteuning en diensten om de integratie van Kubernetes en gerelateerde technologieën bij bedrijven te versnellen.

Kubernetes is een platform om snel containers te kunnen uitrollen en beheren. Die worden gebruikt om virtuele machines te kunnen emuleren die efficiënter cloud-applicaties kunnen draaien. De overname van Heptio moet de Kubernetes-portfolio van VMware eenvoudiger maken. Het bedrijf biedt samen met Pivotal al PKS aan, een eigen Kubernetes-portfolio. Die zal verder aangevuld worden met de oplossingen van Heptio.

‘Kubernetes komt op als het open framework voor multi-cloud-infrastructuur waarmee bedrijven moderne applicaties kunnen draaien’, zegt Paul Fazzone, topman van de Cloud Native Apps Business Unit bij VMware. ‘De diensten van Heptio zullen de inspanningen van VMware rond PKS verder versterken en uitbreiden en van Kubernetes de de facto-standaard maken voor cloudinfrastructuur.’

De overname moet nog door de mededingingsautoriteiten goedgekeurd worden en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van VMware’s boekjaar worden afgerond. Ze zal waarschijnlijk geen impact hebben op de resultaten van het lopende boekjaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-06T11:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.