SAP in zee met Microsoft rond cloudaanbod

Handen

SAP en Microsoft hebben een partnership ondertekent om samen SAP-klanten naar SAP S/4HANA en en SAP Cloud Platform op Microsoft Azure te helpen migreren. Het project werd ‘Embrace’ of ‘Omhelzing’ gedoopt.

Embrace richt zich vooral op grote bedrijven die nu nog software on-premise draaien, maar dit graag naar de cloud willen overbrengen. Dat is een operatie waarvan veel SAP-klanten nu nog klagen dat ze niet zo eenvoudig uit te voeren is. Onder de deal gaat Microsoft bijvoorbeeld onderdelen van SAP’s Cloud Platform verkopen, naast Azure. 

Aan het persagentschap Reuters vertelt Jennifer Morgan, de nieuwe co-ceo van SAP, dat de deal haar bedrijf jaarlijks zowat 75 miljoen euro aan omzet zal opleveren. Bovendien zal dat bedrag alleen maar stijgen, maakt de topvrouw zich sterk. De deal heeft de nieuwe cloudinkomsten van SAP in het derde kwartaal al laten verdubbelen. 

Microsoft en SAP werken al langer samen, hoewel het Duitse bedrijf dat zijn cloud-aanbod ook nog altijd probleemloos op Google Cloud en Amazon Web Services kan draaien. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-22T13:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.