Savaco neemt cloud integrator IT-Care over

Puzzel

De Kortrijkse it-dienstverlener Savaco lijft het Poperingse IT-Care in. Savaco versterkt hiermee zijn omzet tot 37 miljoen euro en groeit tot ruim 180 medewerkers. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

Savaco werd opgericht in 1991 door Carl Sabbe en Rik Vandemoortele. Met het instappen van het Nederlandse AAC Capital begin 2018 en nu met deze overname van IT-Care wil het bedrijf zijn groeiambities verder kracht bijzetten. Het bedrijf heeft zo’n 150 medewerkers.

De kiemen van IT-Care liggen bij de oprichting van I.C.S. Computers in 1984, om in 2008 zelf het levenslicht te zien. Het bedrijf begeleidt kleine en middelgrote ondernemingen in hun transitie naar de cloud en legt daarbij een sterke focus op Microsoft- en Proximus-tools. Het bedient meer dan zeshonderd klanten, draait een omzet van vijf miljoen euro en heeft een dertigtal mensen in dienst.

‘Dit is een nieuwe mijlpaal in onze rijke geschiedenis en ligt volledig in lijn met onze vooropgestelde groeistrategie’, zegt Sabbe. ‘Binnen de digitale sector volgen de innovaties elkaar in een razend tempo op. Om deze voor onze klanten op te volgen en bij hen te implementeren is een verdere schaalvergroting nodig.’

Beide organisaties blijven voorlopig ook opereren vanuit hun huidige locaties (Kortrijk, Gent en Poperinge). ‘We willen deze transitie geleidelijk en behapbaar doorvoeren. Dit lijkt ons het beste voor zowel medewerkers als klanten. Het finale doel is wel om beide partijen te laten samensmelten en onder de Savaco-vlag verder te gaan’, zegt Vandemoortele.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-25T10:38:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.