Oracle haalt Zoom binnen als cloud-klant

Videovergaderspecialist Zoom gaat gebruikmaken van de cloudinfrastructuur van Oracle om de aangroei in gebruikers de baas te kunnen. Sinds het uitbreken van de coronacrisis is het aantal gebruikers van Zoom pijlsnel de hoogte ingegaan.

Momenteel heeft Zoom zowat driehonderd miljoen maandelijkse gebruikers, in december waren dat er nog maar tien miljoen. Samen met de toeloop van nieuwe gebruikers lag Zoom ook onder vuur voor beveiligings- en privacyproblemen. Om die op te lossen heeft Zoom zichzelf negentig dagen de tijd gegeven, maar door het grote aantal nieuwe gebruikers moest het bedrijf ook op zoek naar nieuwe infrastructuur. De keuze daarvoor viel op de cloud van Oracle.

Voor Oracle is dit contract alvast een stevige opsteker. Het bedrijf concurreert op deze markt onder meer met Amazon en Microsoft, twee bedrijven wiens marktaandeel een stuk groter is.

De waarde van het contract werd niet meegedeeld, maar dat het geen klein bier is, maken de cijfers duidelijk. Oracle gaat ‘miljoenen’ videobellers bedienen en er zal elke dag zo’n 7 petabyte aan data via de Oracle-servers versluisd worden.

Tot nog toe gebruikte Zoom zowel eigen servers als cloudinfrastructuur van Amazon en Microsoft en blijft dat ook doen. Oracle vervoegde die twee bedrijven zes weken geleden. Technici van Zoom en Oracle werken momenteel elke dag samen nu Oracle een deel van de trafiek afhandelt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-28T16:29:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.