Corona deert Microsoft voorlopig niet

Microsoft cloud

It-reus Microsoft heeft er, ondanks de coronapandemie, een opvallend sterk kwartaal op zitten. Zowel de winst als de omzet van het bedrijf lagen boven de verwachtingen, met dank aan de cloud-afdeling.

Dat de clouddivisie het goed deed, lag grotendeels aan Covid-19 en het grote aantal thuiswerkers. Veel bedrijven schakelden over naar Microsoft Teams voor virtuele videovergaderingen. Elke dag maken nu ongeveer 75 miljoen mensen gebruik van Teams. Ook de vraag naar bijvoorbeeld Azure en Office 365 steeg stevig

In het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar draaide Microsoft een omzet van 35 miljard dollar, een stijging met vijftien procent tegenover vorig jaar. De nettowinst steeg met bijna 22 procent tot 10,8 miljard. Beide cijfers lagen hoger dan de verwachtingen op Wall Street. ‘In een tijdsbestek van twee maanden heeft er een digitale transformatie plaatsgevonden die normaal twee jaar kost’, zo zei topman Nadella bij de voorstelling van de cijfers.

Andere afdelingen deden het eveneens goed. LinkedIn en Microsoft Dynamics konden respectievelijk 21 en 17 procent aanwassen. De enige valse noot waren de Surface-producten (tablets en laptops) en de inkomsten uit zoekadvertenties die slechts een procent omzetgroei konden voorleggen. Ook de groei uit Xbox-content en -diensten ging met maar twee procent omhoog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-30T09:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.